Младата звезда на Испания - Ламин Ямал днес празнува своя  17-и рожден ден, а утре той и съотборниците му ще се изправят срещу Англия с спор за трофея на UEFA EURO 2024. Вчера, по житейско съвпадение, рожден ден имаше най-добрият приятел на Ямал  в националния отбор - Нико Уилямс, който стана на 22 годин. Двамата са неразделни, а вчера се възползваха от възможността да се разходят следобед.

Според информациите Ламин е обещал на Нико, че ако спечелят Европейското първенство, ще му измисли подарък, който ще му връчи в Мадрид.

„Знаех, че ще вкарам гол на Франция още когато стрелях. Има снимка, на която тичам да се радвам още преди топката да влезе. Когато я уцелиш по този начин, знаеш, че е гол или че ще бъде много близо. Мачът с Англия е един мечтан финал. Всеки иска да играе такива мачове. Сега това, което искаме, е купата да се окаже в Испания. Трябва да играем по начина, по който играем, като срещу Германия и Франция. Да бъдем ние, да владеем топката и да контролираме играта през цялото време. Мисля, че сме най-добрите в това и никой не може да ни спре, ако го правим ”, заяви Ямал в интервю за Marca.

Запитан за репликата на Карвахал към Родри да дойде в Реал Мадрид и дали играчът на „Лос бланкос“ клуб е казвал същото и на него, младокът отговаря: „Не, не, аз винаги ще играя за Барселона“.

„Увереността ми в себе си нарасна, подобрих се и във физически аспект. Всички в отбора се отнасят с мен много добре, в крайна сметка не ме третират като 16, 17-годишно дете, а като още един от отбора. Много хора ме сравняват с Меси, но аз се опитвам да бъда Ламин и това е всичко. Oпитвам се да накарам хората да ме разпознаят като себе си. В крайна сметка да се сравняваш с най-добрия играч в историята е нещо, което няма да ти помогне, защото аз никога няма да бъда като него”, добавя талантът на Барселона.

За ролята на селекционера Де Ла Фуенте, както и на бившия си треньор Шави Ернандес, Ямал отговаря:

„Той (Де Ла Фуенте) ми вдъхна много увереност. В края на краищата да ме пуска в мъжкия отбор като титуляр е нещо, което не всеки би направил. Друг би изчакал, докато порасна, той ми даде увереност, поставяше ме в стартовия състав във всеки мач с изключение на Албания, много съм щастлив и много се радвам за доверието му. Шави пък е този, който ми даде крачката към елита. Дебютирах срещу Бетис само на 15 години, представете си... Но винаги съм се опитвал да стоя здраво стъпил на земята. Да мисля за футбол и само за футбол и да се забавлявам със семейството си след мачовете. Не съм отдавал голямо значение на това, което се говори за мен”, каза още тийнейджърът.