Испанският шампион Барселона следи отблизо Роберто Де Дзерби като основен фаворит наследник на старши треньора Шави Ернандес. Клубът иска бързо да реши проблема с новия наставник, за да гарантира, че той ще бъде наличен още за старта на предсезенната подготовка след решението на Шави да се оттегли в края на кампанията.

Тъй като спекулациите продължават да се увеличават относно това кой ще дойде на мястото на бившия полузащитник, клубът проучва множество опции, включително мениджъра на Брайтън и Хоув Албиън Де Дзерби.

Президентът Жоан Лапорта и Деко работят в тясно сътрудничество по плана за заместник на Шави, а Diario Sport твърди, че първият настоява силно именно за Де Дзерби. Агентът на италианеца наскоро беше забелязан в Барселона, но няма потвърдени индикации за преговори въпреки положителните отзиви за представянето му в Брайтън.

Де Дзерби спечели на „чайките“ историческо участие в Лига Европа през този сезон. 44-годишният мениджър се очаква са получи предложения и от отбори от Висшата лига през лятото, а договорът му на „Амекс Стейдиъм“ е до 2026-а година.