Стана ясна датата, на която ще се проведат президентските избори в Барселона, съобщават испанските медии. На днешното си събрание Управителният съвет е решил хилядите клубни членове да гласуват за нов президент на 7 март.

Както е известно, първоначално изборите трябваше да се състоят на 24 януари. Пандемията от коронавирус обаче не позволи това да се случи. Заради влошената ситуация в Барселона местните власти забраниха отдалечаването на гражданите от тяхното място на пребиваване, което направи невъзможно провеждането на вота.

Впоследствие в Каталуния промениха правилата, отнасящи се за спортните мероприятия, и така гласуването ще може да протече в началото на март. Урните за него ще бъдат разпределени на различни места, като ще има възможност и за вот чрез пощата. Въпреки това предложението на кандидата Виктор Фонт за електронно гласуване въобще не е било разгледано.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.