Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу е решил, че няма да подава оставка и доброволно да оваланти заемания от него пост. Такава е горещата информация след днешната продължителна среща на Борда на директорите на каталунците.

Повод за този избор на президента е и отказът на местните власти да уважат молба му за отменяне на вота на недоверие към него заради усложнената пандемична обстановка. Това означава, че референдумът в крайна сметка трябва да се състои. 

По-рано днес каталунският Sport твърдеше, че съществува реална възможност Бартомеу и Бордът да подадат оставки днес. Това обаче явно няма да се случи. На практика това е единственото решение от днешната среща. 

Сега топката е в ръцете на Правителството на Каталуня, което трябва да се произнесе дали е безопасно референдумът да се проведе на 1-ви или 2-ри ноември, какъвто бе първоначалният план. След като това стане, Бартомеу ще се изправи срещу своите противници и ще разбере съдбата си след резултатите от вота. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.