Във вчерашния ден се е провело събрание за намаляване на възнагражденията на всички служители в Барселона. Футболистите от първия и втория тим на „каталунците“ обаче не са излъчили свои представители, като по този начин ясно са показали, че не са съгласни с политиката на клуба.

На „Камп Ноу” настояват всички, които работят в Барса да подпишат намаляване на възнаграждението си с 30 процента.

Заплатите на играчите от първия и втория тим са 70 процента от разходите на клуба. Парите, които взимат 540 неспортни служители в клуба, пък представляват четири на сто от разходите по това перо.

Във вторник вечерта от клуба обаче обявиха нови договори за четирима футболисти - Марк-Андре тер Стеген, Френки де Йонг, Клеман Лангле и Жерар Пике. Те са направили компромис със заплатата си през настоящия сезон за сметка на продължителността на договорите.

Първите трима от тях не се подписаха в документа, които останалите играчи от отбора изпратиха като отказ за намаляването на заплатите.

Според други източници в Испания пък лично капитанът на тима Лионел Меси е бил първият, който е дал несъгласието си за орязване на заплатите и е призовал неговите съотборници да го подкрепят.