Футболистите на Барселона ще носят траурни ленти по време на предстоящия мач от втория кръг на Ла Лига срещу Бетис. По този начин играчите ще отдадат почит на всички загинали в атентата, при който бял миниван се вряза в будка за продажба за вестници на площад "Каталуня", близо до централния булевард „Лас Рамблас”, блъскайки по пътя си преминаващите оттам хора. По последна информация 13 са загиналите, а 80 са ранени.

Меси след атентата: Не се предавайте!

„ФК Барселона иска да изрази дълбоката си скръб и огромното чувство на отвращение след терористичната атака, която рани сърцето на нашия любим град – булевард „Лас Рамблас”. Клубът желае да изрази дълбоката си подкрепа към семействата и приятелите на загиналите, както и към гражданите и посетителите на Барселона. Като знак на уважение, знамената ще бъдат свалени на половина по време на предстоящия мач срещу Реал Бетис, а играчите и на двата отбора ще носят черни ленти. В неделя преди първия съдийски сигнал на „Камп Ноу” ще бъде запазена минута мълчание в памет на жертвите”, написаха в официалното си изявление от щаба на Барселона.

Барселона плаче за загиналите в атентата

Звездата на каталунския гранд Лионел Меси, Луис Суарес, както и капитанът на тима Андрес Иниеста вече изразиха своята подкрепа към близките на починалите.

Голяма част от футболния и спортния свят също изказаха своята съпричастност след случилото се в Барселона в социалните мрежи.