Капитанът на Барселона Андрес Иниеста заяви, че с нетърпение очаква да си партнира на терена с новата рекордна покупка на клуба – Филипе Коутиньо. Испанският ветеран бе категоричен, че присъствието на бразилеца в състава не значи, че краят на кариерата му ще настъпи преждевременно.

Барса  превърна 25-годишния Коутиньо във втория най-скъп футболист за всички времена, като плати 160 милиона евро за него на Ливърпул. Така те счупиха трансферния си рекорд само 6 месеца, след като го поставиха с привличането на Усман Дембеле през лятото на 2017-а за 120 милиона евро.

В Испания прекалиха: Капитанът на Барса се уплашил от Коутиньо

Мнозина виждат в лицето на Коутиньо играчът, който ще трябва да запълни празнината, оставена от Иниеста един ден, когато 33-годишният плеймейкър окачи бутонките на стената. „Аз съм играч на Барселона и, както винаги съм повтарял, само най-добрите получават възможност да играят за този клуб”, заяви Иниеста.

„Това прави Коутиньо един от най-добрите. Той е млад и има невероятен талант, а Барселона е клуб, където той може да продължи израстването си.”

Появата на Коутиньо отпраща ас на Барселона?

„На света не може да съществува играч, който да ме принуди да се пенсионирам или да ме изрита оттук. На 33-годишна възраст не това е проблемът. Коутиньо пристигна тук, за да ни направи по-добри.”

„Доволен съм, защото той е един от най-силните на своята позиция. Той разполага с качества, които харесваме. Коутиньо е бърз и техничен играч, който бързо се вписва в общия ритъм, използва добре и двата си крака, създава голове или сам ги отбелязва. Тук той ще открие една добра среда, за да продължи развитието си. Парите, които платихме за него, са съвсем друга тема.”

Коутиньо: Барселона бе моя мечта

„Пазарът определя цената и колко точно струва даден играч. Като изключим лудостта, ние просто сме доволни, че сега той е наш съотборник”, добави Иниеста.