Капитанът на Барселона Андрес Иниеста заяви, че е взел решение за бъдещето си.

33-годишният полузащитник има специална опция за продължаване на договора си с каталунците до края на кариерата си, но се появиха редица информации, че той може да напусне "Камп Ноу" през лятото.  Иниеста се очаква да обяви в края на месеца къде ще продължи да играе.

 "Знам какво ще направя. Когато му дойде времето, ще го съобщя. Първо на клуба, след това на треньора, а след това и на всички останали. Всеки може да тълкува моите думи както иска", коментира Иниеста.

"Смятам, че съм спечелил любовта на феновете ни завинаги. Това няма да промени решението ми. Благодарен съм, че те толкова дълги години ме гледаха и ме поддържаха. Барселона е моят дом днес и винаги ще помня подкрепата, която получавах от запалянковците от първите ми дни тук", допълни той.

 Иниеста изкара цялата си кариера в Барселона, като има 672 мача с екипа на клуба, в които има 56 гола и 141 асистенции.

Според информациите в испанската преса, в Барселона вече са наясно с решението, което Иниеста ще вземе относно своето бъдеще. Каталунците планират да изпратят подобаващо една от своите емблеми със серия от събития в края на май, когато отборът вече ще е спечелил шампионската титла в Ла Лига.

В Китай обявиха новия отбор на Андрес Иниеста