Славният ветеран в редиците на Барселона Андрес Иниеста отново поде темата за бъдещето си. Халфът, който скоро навършва 34 години, очаква да се представя на високо ниво още поне две години и иска да ги изкара при каталунците. 

Но не изключи вероятността кариерата му да продължи другаде, като разкри и какви са условията да пренебрегне "доживотния" си договор с клуба. Най-важното от тях е да не се изправя срещу "тима на сърцето си". 

"Много неща се случват в главата ми в момента, останаха само още няколко седмици, в които да реша бъдещето си и дали ще продължа. Това е едно от най-важните решения в кариерата ми. Осъзнавам, че съм на определена възраст и сега едни врати се затварят, но се отварят други, още по-вълнуващи."

"Решението ми ще бъде базирано не на любовта, а на това, дали мога да давам всичко от себе си и да съм на същото ниво. Но ако контузиите ме пожалят, виждам се в Барселона в следващите поне още две години."

"В същото време, ако напусна, то ще е защото вече няма да съм 100% готов да бъда същия играч, като досега. Ще бъде трудно решение, ако го взема. Важното е, че все още се наслаждавам тази година."

"Трябва да се знае, че няма да отида някъде, където има шанс да се изправя срещу любимия си клуб, това е задължително. Но още не съм взел никакво решение, не искам да се създава излишен дебат. Всичко ще се реши в най-скоро време, но не и сега", заяви Иниеста пред вестник "Марка".