Защитникът на Барселона Жерар Пике призна, че Неймар е наранил клуба с решението си да напусне в посока Пари Сен Жермен.

„С Неймар приятелските ми отношения са много силни. Той нарани всички в клуба, когато напусна. Феновете бяха изключително разочаровани от неговата постъпка“, коментира Пике.

„Много е трудно един футболист да остане в един отбор през цялата си кариера. Той трябва да се чувства мотивиран. Всеки един играч иска да постига все повече и повече. Всеки един човек е отворен към нови предизвикателства. Знам, че Неймар иска да спечели „Златната топка“. Мисля, че той правилно взе решението да отиде в ПСЖ, където е най-голямата звезда на отбора“, добави защитникът.

„Ако той се представи на много високо ниво в Шампионска лига и френското първенство, има шансове да спечели „Златната топка“. Това зависи само от него“, продължи футболистът на Барселона. 

„За мен Гуардиола е един от най-добрите треньори в света. Работих с него четири години в Барселона и спечелихме всичко възможно. По-важното е, че той наложи стил на игра, който сега всички отбори искат да практикуват. Всеки иска да контролира топката и да я има в свое притежание. Гуардиола счупи всички рекорди.“

„Аз вярвам много в Гуардиола. Мислех, че още миналата година ще успее да спечели всичко с Манчестър Сити, но не се случи. Той имаше нужда от време за адаптация. Сега футболистите вече знаят какво иска Пеп от тях и как трябва да играят. Манчестър Сити демонстрира невероятен футбол. Отборът е голям фаворит във Висшата лига. Очаквам също така да спечели купа, а може да играем и на финала на Шампионска лига. Ще бъде хубаво.“

„Всяка година в Шампионска лига става все по-трудно. Предстои нова глава в сблъсъците ни срещу Челси. Надявам се, че ще успеем да ги отстраним. В Шампионска лига е много по-трудно. Зависи от формата на отбора, от това дали имаш лош ден, а също така се нуждаеш от малко късммет, защото силите между отборите са много изравнени“, каза още Жерар Пике.