Реномираният испански журналист Гийем Балаге внесе малко яснота по заплетения случай между Барселона и Ливърпул за трансфера на Фелипе Коутиньо.

Барса не иска да се предаде, готви четвърта оферта за Коутиньо

По-рано днес се появи информация, че каталунците смятат да предложат четвърта оферта за футболиста, след като първите три вече бяха отхвърлени от англичаните. Балаге обаче отрича подобен развой на събитията, като според него от Барселона вече са насочили усилията си изцяло към привличането на Усман Дембеле от Борусия Дортмунд или Анхел Ди Мария от Пари Сен Жермен.

“От Барселона са наясно, че Ливърпул няма намерение да продава, но са помолили Коутиньо да говори с ръководството в опит да убеди настоящия си клуб. Коутиньо очаква от Барселона да предложат поне 140 милиона евро, но каталунският клуб не може да си позволи подобна оферта. Така че към момента Барселона е насочил усилията си по-скоро към привличането на Усман Дембеле или Анхел Ди Мария. Ръководството на Барселона смята, че нова оферта за Коутиньо също би била отхвърлена от Ливърпул”, разкри Балаге на своя Twitter акаунт.

Барса включва играч към сделката с Ница за Сери

Журналистът коментира и слуховете за трансфер на Жан-Микаел Сери от Ница. Във вторник се появи информация, че преговорите между двата клуба са в много напреднала фаза.

“Сери е договорил личните си условия с Барселона. Миналата вечер трябваше официално сделката да бъде финализирана, но преговорите между двата клуба пропаднаха”, каза още испанският журналист.