Английският гранд Манчестър Юнайтед се е опитал да привлече звезден нападател през лятото, след като на Ромелу Лукаку му е било казано, че ще бъде продаден. Мениджърът Оле Гунар Солскяер се е опитал в последния момент да измъкне Антоан Гризман под носа на Барселона, това съобщава „The Athletic“.

Въпреки че месеци преди официално да се осъществи сделката беше ясно, че французинът ще премине на „Камп Ноу“, от Юнайтед са подпитали своите колеги в Атлетико дали има шанс той да премине на „Олд Трафорд“. В крайна сметка отговорът е бил негативен.

Неуспехът на тима да замени Лукаку, Андер Ерера и Маруан Фелаини, е бил гореща тема сред футболистите и според изданието играчите са погледнали с недоверие към мениджъра след тази случка.

Юнайтед имат сериозен проблем с отбелязването на голове. През този сезон „червените дяволи“ имат само девет отбелязани гола, а двамата им основни нападатели Анони Марсиал и Маркъс Рашфорд са контузени в момента. През януари Юнайтед почти сигурно ще се сдобие с нов нападател, като сред приоритетите са Марио Манджукич от Ювентус и Муса Дембеле от Олимпик Лион.