Машината за голове Лионел Меси знае как да бележи. Така или иначе вече всички ласкателства и комплименти по адрес на звездата на Барселона са изказани, затова е редно да се обърнем към статистиката, която говори сама за себе си. В двубоя от петия кръг на Ла Лига във вторник аржентинецът отново реализира хеттрик, който е втори за него от началото на сезона. След соловото изпълнение на аржентинеца, логично Барселона завоюва пета поредна победа в първенството и върви уверено напред в шампионата.

5 от 5 за Барса, Меси блести при разгром над Ейбар

След едва пет изиграни мача в Примера дивисион Лео може да се похвали с цели 9 попадения на сметката си. Спокойно можем да кажем, че това е най-добрият старт на аржентинеца в кариерата му, след като подобри рекорда си от сезон 2011/12, когато вкара 8 в първите пет двубоя. Меси завърши тази кампания с общо 50 гола в Ла Лига.

30-годишният нападател, който вече има зад гърба си 300 гола на „Камп Ноу” с каталунската фланелка, снощи реализира своя 43-и хеттрик в кариерата си (39 с тима на Барселона  и 4 с този на Аржентина).

Валверде: Меси е способен да направи от нищо нещо

Припомняме, че Лео е безспорният номер 1 в Ла Лига със своите недостижими 358 гола. Втори е Кристиано Роналдо с 285. 

В събота каталунците гостуват на Хирона и всички футболни запалянковци очакват пореден спектакъл от аржентинеца. Какво би се случило обаче, ако Меси продължи в същия дух до края на сезона?

Меси, Лукаку, Дибала? Кой е най-добрият в момента?

Според Sport.es, ако Лео продължи своя устрем към рекордната пета „Златна обувка” по същия начин, както до сега, то той ще завърши сезона с цели 68 гола на сметката си.

Като допълнение към това Меси вече е вкарал повече голове от цели 16 тимове от Примера дивисион. Реал и Валенсия имат по 9, докато само Реал Сосиедад има повече от аржентинеца - 11.

Реално погледнато, може да се каже, че 68 гола са една почти недостижима цел. Може пък „бълхата” от Росарио отново да поднесе изненадата и да допринесе за нови славни времена с марката „Барселона” във футбола. Предстои да разберем.