Наставникът на Барселона Кике Сетиен ще води за пръв път шампиона на Испания срещу Гранада в неделната вечер. 61-годишният специалист бе назначен начело по средата на сезона, заменяйки Ернесто Валверде, за който се смяташе, че не водеше добре отбора, макар да е лидер в Ла Лига с равни точки с втория Реал Мадрид.

„За мен, да водя Барселона е подарък, както и много неочаквано нещо. Ще се опитам да се насладя на всеки един ден, докато напусна”, каза Сетиен на брифинга си.

„Ще имплементирам същите неща в Барса, които съм правил в предишните си отбори. Искам да има същия ентусиазъм в играчите и да изпитват любов към играта”, каза още той.

Назначаването на Сетиен бе обявено в понеделник и той имаше цяла седмица да работи с футболистите на „блаугранас” преди първия си мач. „Седмицата премина добре, даже по-добре от това, което очаквах. Когато идваш в нов отбор, винаги има време, в което трябва да намериш начин да говориш с играчите. Видях добра реакция от тях, което е много добре. Доволен съм от факта как те приеха идеите ми”, каза още бившият треньор на Бетис.

„Не искам да има пренавити футболисти в отбора, а такива, които са мотивирани да играят за Барса. Тренирахме добре, но ще видим какво ще се случи в неделната вечер срещу Гранада”, акцентира Кике Сетиен.