Вече от няколко месеца Луис Енрике не е треньор на Барселона, откъдето си тръгна в недотам добри отношения с част от играчите. Учудващо или не, първото оплакване от тренировъчните методи на специалиста дойде чак сега, и то не от действащ футболист на каталунците.

Луис Енрике изслушва оферти за следващия сезон

Крилото на Севиля Дуран Нолито, с когото Енрике работи в Селта Виго, разкри част от философията на астуриеца, последствията от които не са особени приятни за подопечените му. Тъй като прекара миналия сезон в Манчестър Сити, където работи с Хосеп  Гуардиола, испанецът бе в състояние да направи паралел между двамата в интервю за „Ел Паис”.

В него той потвърди за пореден път огромния фокус, който Енрике поставя върху физическата подготовка. „Един ден се оплаках от натоварванията, на които ни подлагаше в тренировките”, спомни си Нолито. „Луис Енрике на тренировка с колело и сам направи част от упражненията, които изискваха огромни физически усилия. После ми каза, че дори когато вече съм се отказал, трябва да съм в състояние да изпълнявам същите упражнения.”

Валверде: Не трябва да лежим на стари лаври

„Аз самият възнамерявам, когато се откажа, да се посветя на риболова и яденето на скариди.”

В същото време Нолито разкри, че Гуардиола е не по-малък маниак на същата тема. „Той ме накара да видя значението на това да се грижиш за тялото си като атлет. Той е обсебен от теглото и правилното хранене”, добави 31-годишният нападател.