Бабата на Ламин Ямал получила заплахи заради звездния си внук, след като в средата на август пък бащата на 17-годишното крило на Барселона - Мунир, беше нападнат и намушкан три пъти. Този кошмар ще принуди семейството да се премести в Барселона. Сега близките на Ямал живеят град Матаро, който има 130 000 жители и се намира на тридесетина километра северно от каталунската столица.
 
Според баба Фатима проблемите са заради избора на Ламин Ямал да играе за националния отбор на Испания, а не за Мароко. 
 
„Много го обичам. Той е роден тук, учил е тук и това дете не е от Мароко, разбирате ли? Синът ми не го е принуждавал да прави нищо. Той може да играе за Мароко, за Франция, за Испания", обясни Фатима в интервю за Espejo Público
 
Тя добавя, че синът й Мунир се чувства по-добре, но семейството преживява трудни времена.
 
„Заради тази история с Муниор не мога да ям, стомахът ми се свива от шок и страх. Местим се в Барселона със сина ни. Онзи ден хората, които биха Мунир, ми казаха, че има нещо и за мен. Ако искат да ме убият, аз съм тук, седя си на площада“, заявява бабата на Ламал.
 
Крилото на Барселона прекарва по-голямата част от живота си в квартала Рокафонд в град Матаро. Когато празнува голове, той имитира числото 304 - последните три цифри от пощенския код на града. Жестът му е вече известен в цяла Испания и има специално значение за жителите на “Рокафонда”, но явно не за всички.