Филипе Коутиньо има пълната подкрепа на своите съотборници в Барселона, които са поискали от треньорския щаб да подходят с нужното търпение към бразилския футболист. 26-годишният футболист е много ценен за „блаугранас“ със своето образцово поведение.

Коутиньо е много далече от най-доброто си ниво. Футболистът не е в добро настроение, не играе с нужното самочувствие на терена, но има голямата подкрепа на своите съотборници и на спортно-техническия екип на Барселона.

Всички в клуба вярват в Коутиньо и играчите са убедени, че той ще се върне към най-добрите си времена. В Барселона вярват, че той ще оправдае големите очаквания, а също така и финансовата инвестиция, която бе направена за него през януари, миналата година.

Никой няма намерение да се отказва или да отхвърля Коутиньо, точно обратното. Неговите съотборници вярват, че трябва да се залага на бразилеца, за да успее той да върне магията си.

Не случайно Меси преотстъпи изпълнението на наказателния удар на Коутиньо в четвъртфиналния мач реванш за Купата на Краля срещу Севиля на „Камп Ноу“.

Меси е съсед на Коутиньо в Кастейдефелс и винаги се отнася с уважение и приятелство към бразилския си съотборник.

В същото време старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде продължава да има голямо доверие на Коутиньо. Наставникът винаги защитава бразилския футболист и никога не се е усъмнявал в неговите възможности на ключов играч.

Филипе Коутиньо получава игрово време повече отвсякога.