Ситуацията около най-скъпата покупка на Барселона Филипе Коутиньо може да доведе до нежелани ефекти за треньора Ернесто Валверде. Според каталунското издание спорт директорите в клуба започват да се притесняват от начина, по който наставникът направлява ситуацията.

Изглежда почти невероятно, че само 12 месеца след своя трансфер за 160 милиона евро (при положение, че се активират всички бонуси по сделката с Ливърпул) 26-годишният Коутиньо е в ситуация, при която трябва със зъби и нокти да се бори за бъдещето си на „Камп Ноу”. В най-силните си дни като играч на „червените” южноамериканецът изглеждаше като перфектното попълнение за Барса, но към момента резултатите му са най-малкото противоречиви.

През последните седмици Валверде определено предпочита Усман Дембеле, при все всичките му проблеми с дисциплината, за партньор в атака на Лионел Меси и Луис Суарес. В същото време в халфовата линия също не остава място за Коутиньо, главно заради много стабилното представяне на друго ново попълнение – Артуро Видал.

Коутиньо все по-често се заседява на пейката, а съвсем скорошната загуба 1:2 от Леванте в първи 1/8-финален мач за Купата на Краля донесе един от редките случаи, когато Коутиньо стартира от първата минута.

„Спорт” твърди, че по висшите етажи в Барселона са изключително угрижени за състоянието на най-крупната инвестиция в клубната история. „Въпреки слабите представяния на Коутиньо, да държиш резерва играч за 160 милиона евро винаги ще крие противоречия. Дори някои директори в клуба започват да се чешат по главите заради ходовете на Валверде”, твърди изданието.

Още по темата:

Джердан Шакири - по-добър от Коутиньо

Мощното зацикляне на третия на-скъп в света

Директор в Барса удари рамо на Коутиньо

В Англия: Юнайтед със сензационен ход, иска Коутиньо