Най-скъпата покупка в историята на Барселона – Филипе Коутиньо набързо е променил мнението си относно евентуален трансфер в Манчестър Юнайтед. Според каталунското издание „Спорт” това се е случило след победата на каталунците с 1:0 на „Олд Трафорд” в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига.

Вече няколко месеца се пише усилено, че 26-годишният бразилец има предложения от Челси и Юнайтед да се завърне във Висшата лига. Той бе продаден от Ливърпул в Барселона през януари 2018 година срещу рекордните за „блаугранас” 142 милиона паунда.

Вече 15 месеца обаче Коутиньо не успява да убеди, че инвестицията е оправдана, а когато Усман Дембеле е здрав, далеч по-опитният бразилец със сигурност остава резерва. Предстоят решителни срещу между агентите на играча и клубното ръководство, които да хвърлят повече яснота около бъдещето.

„Спорт” твърди, че Коутиньо не би избрал да предаде бившия си тим Ливърпул, а трансфер в Юнайтед вече е напълно изключен след освиркванията, които той получи на „Олд Трафорд” по време на мача през миналата седмица.

Южноамериканецът ще има шанс още веднъж да се изправи срещу Манчестър Юнайтед във вторник, когато е ответният мач на „Камп Ноу”.