Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо благодари на фенове и съотборници за начина, по който го успокоиха при дебюта му за каталунския гранд. Доскорошният ас на Ливърпул призна, че е бил леко нервен преди появата си в игра срещу Еспаньол за Купата на Краля.

Барса не повтори издънката на Реал, Коутиньо дебютира

„Блаугранас” се класираха за полуфиналите в турнира, след като победиха градския си съперник с 2:0 в реванша и с общ резултат 2:1 продължиха напред. Коутиньо се появи на терена в 69-ата минута, когато зае мястото на капитана Андрес Иниеста. Интересното в случая е, че дебютът му за Барса се случи тъкмо срещу Еспаньол, чийто екип носеше през 2012 година.

Официално: Коутиньо с номера на Кройф в Барселона

„За мен това бе една страхотна нощ, една много, много специална нощ”, сподели Коутиньо пред официалния сайт на Барселона. „Това бяха първите ми минути в този клуб и съм много щастлив, развълнуван.”

„Посрещането, което получих от феновете и съотборниците, ме зарадва. Бях малко неспокоен, нервен, но начинът, по който ме посрещнаха, ми вдъхна спокойствие.”

„Беше специална нощ, в която успяхме да вземем победата, а това е най-важното. Мачът съвсем не беше лесен, както се и очакваше срещу отбор, представящ се много добре. Смятам, че още през първото полувреме наложихме контрола си и заслужавахме да спечелим”, каза още Коутиньо.