Редица медии по Европа се упражняваха по темата с бъдещето на Филипе Коутиньо тези седмици, но на спекулациите беше сложен край лично от президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу. Той категорично обяви, че продажба на бразилеца не се обмисля. 

В Англия и Франция бяха категорични, че той си тръгва и съответно го пращаха или в Манчестър Юнайтед, или в Пари Сен Жермен. Думите му се тълкуваха винаги по начин, че не е доволен и си тръгва и така се създаде една истерия около атакуващия футболист, която обаче беше разсеяна набързо. 

"Филипе е страхотен футболист, умее да държи топката по невероятен начин. Той се представя все по-добре с всеки изминал мач. В клуба го определяме като футболист от световна класа и, без абсолютно никакво съмнение, той ще продължи кариерата си при нас", лаконичен беше Бартомеу. 

Коутиньо е рекордната покупка на Барселона, като дойде преди близо година и половина от Ливърпул след истинска трансферна сага, проточила се шест месеца. Първите му месеци на "Камп Ноу" обаче са доста тежки, но въпреки това, ръководството не планира раздяла с него.