Футболистът на Челси Марк Кукурея сподели, че ще бъде готов да се върне по стъпките си, след като във вторник получи наградата "Най-добър каталунски играч" от Каталунската футболна федерация. Крайният защитник на "сините" призна, че пътят му към спечелването на наградата не е бил лесен, преди да разкрие, че един ден ще „оцени“ възможността да се върне в Барселона.

"Нямах шанс и винаги съм имал трън в очите. В крайна сметка, ако имам шанса в бъдеще да се върна в Барса, бих го оценил, но би било наистина много хубаво. Не беше лесно да стигна до тук, трябваше да преодолея много препятствия. Най-важното е, че никога не съм се отказвал, винаги съм продължавал да работя и тази година получих наградата, която търсех", каза Кукурела пред Cat Radio.

Кукурея е продукт на престижната академия "Ла Масия", отговаряща напоследък за продуцирането на имена като Гави, Ансу Фати и Алехандро Балде. Крайният защитник се присъедини към Челси от Брайтън едва през лятото и оттогава има две асистенции в 13 мача от Висшата лига. Въпреки това, с остаряването на хора като Жорди Алба (33) и Маркос Алонсо (31), 24-годишният Кукурела може да се озове отново в каталунската столица в близко бъдеще.