Роналд Куман заяви, че хората, които го обиждали извън „Камп Ноу“ в неделя след загубата на Барселона от Реал Мадрид в Ел Класико „не знаят какво са морал и ценности“.

Нидерландецът бе заобиколен от група привърженици на каталунците, опитвайки се да напусне стадиона с автомобила си след поражението от Кралския клуб с 1:2 в Ла Лига. Някои го обиждали, други ритали колата му. Барселона публикува изявление в неделя, в което порицава „насилствените и отвратителни действия“ срещу Куман, който е клубна легенда и автор на победния гол във финала за Европейската купа през 1992.

„Не мисля, че има решение. За мен това е социален проблем, те са хора, които имат проблем с образованието, не знаят какво са морал и ценности. Но атмосферата на терена, дори при 0:2, бе обратната, и не трябва да обръщаме кой-знае какво внимание на тези хора. Не бях уплашен, имаше момент, в който казах „Ще изляза“, но по-добре, че не го направих. Разбирам, че хората не са щастливи, но човек не очаква това“, започна той на днешната си пресконференция.

Загубата от Реал остави Барса на девета позиция в класирането в Ла Лига, на шест точки от върха преди двубоя в сряда с намиращия се в добра форма тим на Райо Валекано. Райо, който подписа с 35-годишния Радамел Фалкао през лятото, е седми, независимо че спечели промоция в края на миналия сезон. „Те са в подем, агресивни са и стартираха отлично новия сезон“, коментира Куман.

Ансу Фати може да пропусне мача. Той се появи през втората част в неделя, но Куман разкри, че не става въпрос за травмата на коляното, която остави 18-годишния талант извън терените за близо година. „Той изпитваше дискомфорт и не заради контузията, която имаше. Той все още е под въпрос. Взехме го в състава и утре (б.ред; сряда) сутрин ще решим дали може да пътува с нас“. Серхио Агуеро вкара първия си гол за „блаугранас“ срещу „белия балет“, след като наскоро се възстанови от травма на прасеца. „Той тренира от две седмици и половина и се подобри много физически. Кун не е готов още за пълни 90 минути, но може да започне мача или да влезе през второто полувреме“, завърши старши треньорът на Барса.