Бившият старши треньор на Барселона и Евертън Роналд Куман изрази съмненията си относно евентуалния трансфер на нидерландския футболист Френки де Йонг в Манчестър Юнайтед.

25-годишният Де Йонг е близо до трансфер в английския гранд, но според Куман, нидерландският национал няма желание да премине в клуба от Манчестър.

Роналд Куман познава добре полузащитника още от времето, когато бе начело на държавния тим на Нидерландия, а по-късно бе негов треньор и в Барселона.

„Всичко, което знам е, че Френки иска да остане в Балрселона. Той го каза преди няколко дни“, коментира Куман пред испанската телевизия TV3.

„Но не знам дали Барселона иска или се нуждае от продажбата му, защото имат нужда от пари. Той е един от малкото, за които могат да получат парите, които искат“, добави нидерландският специалист.

Още в началото на лятото Френки де Йонг заяви, че няма намерение да напуска „Камп Ноу“, а думите на Куман потвърждават желанието на играча. „Предпочитам да остана в Барселона, казвал съм го и преди. Барселона е клубът на мечтите ми, откакто бях дете“, каза тогава Де Йонг.