Треньорът на Барселона Роналд Куман говори преди днешния финал за Купата на Краля срещу Атлетик Билбао. Нидерландският специалист заяви, че Лионел Меси няма нужда от мотивация и сподели, че при каталунците се живее в постоянен натиск.

„Изправят се два отбора, които много страдаха, за да стигнат до този мач. Атлетик е много добър тим, с който ще изиграем четвърти мач помежду си през този сезон. Победиха ни в продълженията за Суперкупата, а ние два пъти в Ла Лига. Трябва да сме добри с топка и без нейното притежание, защото в последните двубои вторият компонент не ни се получаваше добре“, заяви Куман.

„Подобрихме се след загубения финал за Суперкупата. Не загубихме в 19 мача от първенството, но миналата седмица загубихме много важен мач. Никога не мисля за бъдещето си преди такъв двубой, а за избора на най-добрия състав“, добави още той.

„Не виждам Меси да има нужда от особена мотивация. Той винаги се опитва да даде всичко от себе си и виждам всеки ден, че е страхотен професионалист, който иска да се усъвършенства във всяка тренировка. Не е нужно да мотивирам играчите си преди финал, защото те знаят какво трябва да направят“, каза нидерландецът.

„Лапорта ми показа увереността си. Не е необходимо всеки път, когато в пресата се появи нещо за бъдещето ми, да го коментирам. Президентът ми показа доверието си. Знам, че съм в клуб, който изпитва икономически трудности, но играем финал и трябва да го спечелим. След като записахме 19 мача без загуба, а след това допуснахме една, веднага усещаш, че се намираш в клуб, който живее с натиска“, заяви Куман.