Наставникът на Барселона Роналд Куман заяви, че му е писнало да отговаря на въпроси за бъдещето си, но допълни, че спекулациите не го притесняват. 57-годишният специалист коментира предстоящите президентски избори в клуба. Той има договор с каталунците до 2022 г., но легендата на Барса Чави Ернандес е спряган за негов наследник от лятото.

"Хората и медиите се интересуват от това да споменават имена и да създават полемика. Слуховете са нещо нормално. Най-важното за мен е да не се дразня от това и да се концентрирам върху подготовката на отбора за мачовете, които ни предстоят. Не ме интересува или притеснява, когато чувам имена като Чави или други да се появяват в медиите", заяви Куман.

"Най-накрая, този уикенд ще бъде избран нов президент и той ще вземе решение. Ще говорим. Не знам дали съм заслужил още една година. Това не е в моите ръце. Това, което знам, е, че имам договор за още една година. Важното е да печелим мачове. Знаем, че ще играем на финал в Купата на Испания и че можем да спечелим титлата. Останалото не зависи от мен", допълни той.

Утре Барселона гостува на Осасуна, а в неделя е дербито на кръга между Реал и Атлетико. "Вярно е, че ни предстои много важен мач, защото знаем, че в неделя играят Атлетико и Реал и един от тях или двата отбора ще загубят точки", каза нидерландецът.

Куман сподели, че може да продължи да разчита на схема с трима централни защитници, но добави: "Не трябва да се концентрираме прекалено много върху тактиката. Подходът и енергията на отбора са по-важни".