Поредният голям провал за Барселона в Шампионската лига дойде във вторник вечер и според различни източници  е “разклатил  стола” на наставника на тима Роналд Куман. Нидерландецът обаче остава спокоен за поста си.

През лятото той загуби звездата на тима Лионел Меси и втория голмайстор на отбора Антоан Гризман, което го е поставило в неудобно положение, според самия него.

Куман разбира, че тимът му е в лоша форма, но има пред себе си примера от миналогодишния сезон на Барса. Тогава каталунците също стартираха трудно и в един момент бяха на 12 точки зад лидера Атлетико Мадрид, но в крайна сметка успяха да спечелят Купата на Краля и бяха близо до титлата в Ла Лига.

Освен съпоставката с предходния сезон, бившия централен защитник вярва, че предстоящото завръщане на контузените Фати, Дембеле и Агуеро ще вдигне осезаемо нивото на отбора.

Лошите новини за Куман във вторник вечер обаче, не се изчерпаха със слабата игра на тима домакинската загуба от Байерн.След сблъсъка с немския шампион, в лазарета на Барселона влязоха още двама контузени в лицето на Педри и Жорди Алба, но и за тях той таи надежди, че ще се върнат бързо в строя.