Старши треньорът на Барселона Роналд Куман потвърди, че нападателят Ансу Фати ще се завърне в игра за първи път от почти година за двубоя срещу Леванте в Ла Лига в неделя.

Куман се надява, че 18-годишният футболист, който за последно е играл на 7 ноември 2020 година, ще може да помогне на каталунците да се възстановят от лошия старт на сезона

След равенствата с Гранада и Кадис Барса има 9 точки от пет мача, на 7 зад лидера Реал Мадрид, който е с мач повече.

"Това е много важна стъпка. На първо място за играча, а след това и ние да следваме плана си, за да си върнем познатия Ансу. Той е в отбора и ще играе максимум 15 минути", каза Куман на пресконференция.

"Трябва да се извърви дълъг път, за да върнем Ансу към това, което беше. Той се нуждае от време. Той ще ни бъде от полза, но трябва да вървим стъпка по стъпка", добави специалистът.

Завръщането на Фати е добра новина за каталунците, които все още са без контузените Серхио Агуеро, Усман Дембеле и Мартин Брайтуайт. "Опитваме се да играем нашата игра, но без крилата ни е трудно и се стремим да се справим възможно най-добре", каза още Куман. Жорди Алба, Педри и Алехандро Балде също ще пропуснат гостуването на Леванте, който търси първата си победа в кампанията, като събра четири точки от шест мача.