Наставникът на Барселона Роналд Куман изрази надежда, че суперзвездата на тима Лионел Меси ще успее да играе срещу Атлетик Билбао в утрешния финал за Суперкупата на Испания, въпреки  разтежението в лявото му бедро.

Той обаче подчерта, че крайното решение за това ще вземе именно аржентинецът. Някои испански източници смятат, че звездата ще започне срещата като резерва. 

"Добре сме и се радваме, че утре ще играем. Имахме голяма умора, но три-четири дни почивка са достатъчни. Очаквам труден двубой, защото съперникът е конкурентоспособен. Ако те ни пресират високо, ще трябва да наложим своята игра и да доминираме. Срещу Реал Сосиедад ни беше трудно да влезем в мача. Трябва да сме на нашето ниво, както е напоследък. Разбира се, че този трофей е важен. За да покажеш, че си на правия път, винаги е важно да печелиш неща. Това е трофей все пак. Всеки такъв, на който ти изпишат името, е важен, за клуба - също", започна специалистът. 

"Меси? Вчера той тренира индивидуално и ще видим дали той си мисли, че ще може да играе, или не. Той има решаващата дума и очакваме утре сутринта да видим какво е състоянието му. Имаме надежда, че Меси ще играе. Дали това ще стане, или не, ще се опитаме да практикуваме нашата си игра. За който и да е отбор, ако разполагаш с Меси на терена, значи имаш повече възможности за победа. Ако имаш футболист номер 1 в света, шансът ти е по-голям. Заради неговите креативност и ефективност опциите ти са повече", заяви Куман на пресконференцията си.