Наставникът на Барселона Роналд Куман даде традиционната пресконференция в неделя преди домакинството на Гранада тази вечер от 22:00 българско време.

Нидерландецът коментира многото спекулации със своето бъдеще, които се появиха след загубата от Байерн Мюнхен в Шампионската лига миналата седмица и за пореден път заяви, че не се страхува, защото „има хора, които са срещу Роналд Куман и аз не мога да го променя, но говорят те, не аз“.

„Всичко зависи от резултатите на тима, но също така има много преувеличения. Имаме нужда от време, защото в тима настъпиха много промени, много млади играчи са тук, както и доста проблеми с контузии, които имаме. Това, което се брои, разбира се, са победите. Преди мача с Байерн въпросите бяха дали ще подпиша нов договор, а сега всички се интересуват дали не съм притеснен за бъдещето си, това не е нормално“, заяви Куман.

„Важното е да се подготвим за следващата среща и да опитаме да спечелим. Аз съм реалист - преди малко повече от година Барса загуби от Байерн с 8:2, а на терена бяха Меси, Гризман и Суарез. Онзи ден завършихме мача с Демир, Ерик Гарсия, Мингеса. Педри, Гави и се надяваме да имаме Ансу Фати“, продължи специалистът.

След това той отговори на въпроси за своето бъдеще.

„Никой нищо не ми е казвал. Единствено мисля за мача. Останалото не е в моите ръце и аз съм спокоен“, заяви още Куман.