В Барселона ще имат малко повече време, за да се подготвят за своя първи  двубой от груповата фаза на шампионската лига. Двубоят на „каталунците“ срещу Севиля в събота бе отложен, а идният вторник предстои доста тежко предизвикателство за Роналд Куман и неговите футболисти. Барса ще се изправи срещу Байерн Мюнхен в едно от големите дербита на първия кръг от груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир.

Нидерландският специалист смята, че съставът ще бъде подготвен за всяко едно голямо предизвикателство през сезона и заяви, че е готов на всякакви жертви в името на Барселона.

„Не ни очакват лесни седмици и определено за нас предстои един натоварен период. Трябва обаче да тренираме усърдно и да сме подготвени за всичко. Аз съм готов да правя най-доброто за моя отбор и заедно да побеждаваме. Много неща зависят и от футболистите обаче, а те е важно да знаят какъв клуб представляват. Единственото, което мога да обещая е, че за всеки мач ще избирам най-доброто и ще се стремя към победата. Сезонът, който вече започна, за всички ни е ясно, че ще е изключително тежък, а Барселона винаги гони най-високите възможни цели. Смятам, че ще се справим добре и само обединени можем да спечелим трофеите, за които феновете  мечтаят“, коментира бившият национален селекционер на Нидерландия.