Реал Мадрид намери неочакван съюзник в лицето на треньора на Барселона Роналд Куман, който не се съгласи с мнението на Юрген Клоп за тренировъчния терен "Алфредо ди Стефано" в Мадрид. Ливърпул, който е воден от Клоп, загуби с 1:3 като гост срещу "белите" в първи четвъртфинален двубой от Шампионската лига по-рано тази седмица.

"Не трябва да говорим пренебрежително за голям клуб като Реал Мадрид. Те сега са избрали да играят там, защото правят голям ремонт на своя стадион. Избрали са подходящо време за това. Мадрид е избрал да играе на този терен. Условията са еднакви за тях и за техните съперници. За футболистите е най-трудно, защото играят без присъствието на публика", категоричен е Куман.

В момента Реал Мадрид ремонтира клубния си стадион "Сантяго Бернабеу", а мениджърът на "червените" Юрген Клоп изрази несъгласие с избора на мадридчани да домакинстват на един от терените в тренировъчната си база.

Барса се намира на само една точка зад лидера в Примера дивисион - Атлетико Мадрид, докато Реал Мадрид е на три точки зад "червено-белите".