Наставникът на Барселона Роналд Куман заяви, че не стои в основата на раздялата с Луис Суарес, който премина в Атлетико Мадрид. Според него ръководството е взело решението на всяка цена да отпрати нападателя. Това идва като изненада, тъй като именно нидерландецът започна чистката на "Камп Ноу", посочвайки изхода на Иван Ракитич, Артуро Видал и Нелсон Семедо.

По примера на древния римски прокуратор Пилат Понтийски, който отказва да поеме отговорност за присъдата на Исус Христос и оставя съдбата му в ръцете на народа, така сега бившият играч на Барса си измива ръцете с клубните шефове и прехвърля вината на тях. Това тежко решение доведе до сълзите на голмайстор №3 в историята на "лос кулес" по време на прощалната му пресконференция.

“Не аз съм лошият в този филм. Чух се със Суарес по телефона и проявих уважение към него. Казах му, че за него ще е трудно да играе постоянно. Но пък ако остане - ще бъде част от състава. Но след това клубът реши да се раздели с него", заяви старши треньорът.

Както е известно, през вчерашния ден уругваецът премина като свободен агент на "Уанда Метрополитано", след като изкара медицинските прегледи успешно и бе представен.