Каква по-хубава вечер от днешната, за да си фен на Барселона! След дълъг и тежък сезон, изпълнен с множество тежки битки, каталунците триумфираха с дубъл на вътрешния фронт. И тази вечер се проведе шествието по улиците на града, на което трофеите бяха показани.

Стотици хиляди фенове на "блаугранас" напълниха центъра на града и не спряха да пеят и скандират, заедно с любимците си. Те се бяха качили на втория етаж на открит автобус и поздравиха многократно привържениците си.

Купонът беше на ниво, като в него все пак имаше и мъничко тъга. Тя беше свързана с една от големите фигури на клуба Андрес Иниеста, който се включва за последен път, поне като футболист, в шампионския парад на Барса.

Като цяло еуфорията беше огромна, а футболистите си позволиха и да обърнат по няколко кенчета бира, което им е напълно позволено, с оглед тежкия сезон, който остава зад гърба им. Все пак от него предстои едно сериозно събитие - Ел Класико през уикенда, така че празненствата сред играчите бяха сравнително умерени.