Ръководството на испанската Ла Лига е взело решение да разреши на отбора на Барселона да поднови договора на емблемата на клуба Лионел Меси. Това пише вестник „AS“, който уточнява,  че всички проблеми с разходите за заплати в каталунския клуб са били изчистени и няма други пречки пред „каталунците“ да подновят контракта на Меси, който в момента свободен агент, след като договорът му изтече на 30 юни.

Клубът е гарантирал, че влиза във всички граници като разходи за възнаграждения с напускането на играчи, чийто имена не се разкриват. Според испанските медии дори само при напускане на Антоан Гризман може да се регистрира договорът на Меси.

Самият Меси не е участвал в разговорите с ръководството на Барселона, тъй като е фокусиран изцяло върху изявите си на Копа Америка, където в неделя сутринта ще играе финал срещу Бразилия.

Със задачата е бил натоварен неговия баща и агент Хорхе. Той вече е успял да се договори по всички въпроси с президента на „каталунците“ Жоан Лапорта и в близките дни се очаква официалното обявяване на новината.

Френският вицешампион Пари Сен Жермен се надяваше да се възползва от ситуацията и да отмъкне Меси, но според „AS“ вероятността за това е нулева.