Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира ситуацията с Усман Дембеле, чийто договор изтича в края на сезона. Клубът и французина все още не могат да се разберат за удължаване на контракта, а към играча има редица предложения от други европейски клубове.

“Той иска да остане, но е изкушаван от други възможности, които му предлагат по-добри условия. Ние представихме нашата оферта преди доста време и те поискаха време до края на сезона, за да решат. Искахме отговор, но не можем да го притискаме, защото договорът му изтича. Треньорът и аз го харесваме. Направихме сериозно усилие да го задържим”, заяви Лапорта.

“Той се чувства комфортно тук. Има отлични отношения с всички. Пиер-Емерик Обамеянг дойде в клуба, а те са много добри приятели. Неговите агенти контролират ситуацията, но се надявам да остане. Ако не стане, ще се подсилваме на тази позиция”, допълни той.

Интерес към Дембеле има от страна на Манчестър Юнайтед, Арсенал и Пари Сен Жермен. Французинът не игра редовно в първата част на сезона, но след пристигането на Чави показа на какво е способен. Той е лидер по асистенции в Ла Лига през този сезон с 13.