Президентът на Барселона Жоан Лапорта отказа да отхвърли напълно възможността играчи да напуснат клуба през предстоящото лято поради продължаващите финансови трудности на клуба.

Именно поради такива затруднения през миналата година каталунците бяха принудени да се разделят с Лионел Меси. В последната седмица все по-настоятелно медиите в Европа спекулират, че Френки де Йонг може да бъде продаден, за да олекоти ситуацията около финансовия феърплей на клуба и по този начин да могат да бъдат осъществени други цели на трансферния пазар. 

Нидерландският полузащитник пристигна на “Камп Ноу” през лятото на 2019-а и е сред най-стабилните играчи на тима, но медиите в страната продължават да твърдят, че той така и не е показал очакваното ниво при трансфера му от Аякс срещу 75 милиона евро.

Със сериозен интерес към Де Йонг е свързван Манчестър Юнайтед, където начело застава бившия му треньор Ерик тен Хаг и се смята, че той има огромно желание да го има в състава си.

“Ще направим най-доброто за клуба. Ако икономическите лостове, които очакваме да се активират, се получат, то никой няма да напусне по икономически причини. Нека спортно-техническият екип работи. Има играчи, за които се твърди, че са получили оферти, но този процес се управлява от Чави и Матеу Алемани и в крайна сметка те ще вземат решенията. Аз само ще следвам мнението на професионалистите”, заяви Лапорта.