Потенциална нова голяма звезда на треньорския небосклон може да изгрее съвсем скоро. Един от най-креативните и умни халфове на съвремието ни Шави Ернандес скоро ще се сдобие с треньорска диплома, съобщава вестник "Спорт". 

Той ще се яви на финалния курс за УЕФА-Про лиценз на 23 април в Испания. За да придобие права, трябва да има шестмесечен стаж в юношеска формация, а той вече го е изкарал, след като работи в академията на сегашния си клуб Ал Сад. 

Така още от 1 юли той ще има правото да поеме всеки европейски клуб. Дори на Пиренеите се прокрадва идеята именно той да замести Ернесто Валверде на кормилото на Барселона от лятото, защото специалистът така и не отговори на въпроса дали ще остане начело на каталунците и догодина. 

Това обаче изглежда почти невъзможно, защото самият Шави иска да играе до 30 юни 2020 г., когато изтича договорът му с Ал Сад, а за да застане начело на Барса, първо ще трябва да премине през по-ниските треньорски нива в йерархията в клуба. Нещо, което стори дори гений на треньорската професия като Хосеп Гуардиола.