Испанският спортен административен съд (ТАД) отхвърли молбата на Леванте за временно спиране на турнира за Купата на Краля на Испания в случай на неправомерно използване на играч от страна на Барселона в първия мач от осминафиналната фаза на турнира между двата отбора.

ТАД отхвърли обвинението на футболен клуб Леванте, че отборът на Барселона е използвал нередовен играч в мача помежду им от четвъртия кръг на турнира за купата на Испания. ​

Целият казус е свързан с участието на младия Чуми в първия мач от 1/8-финалите между двата тима. Той имаше наказание за "Б"-отбора на Барса, но се появи на терена срещу Леванте. Сега от клуба се чувстват ощетени заради участието му, след като вече бяха победени категорично на терена с общ резултат 2:4 от двата мача. 

Валенсианският клуб подаде жалба и в Испанската футболна лига, но тя беше отхвърлена, защото беше пусната много след крайния срок. Всъщност, от Леванте сигурно нямаше и да разберат за този казус, ако той не беше раздухан от мадридски медии и затова сроковете бяха изпуснати. 

Леванте стигна до ТАД, след като клубът подаде жалба в Апелативната комисия към Испанската футболна федерация, но тя бе отхвърлена с мотива, че е изпуснат срока.