Халфът на Барселона Сержи Роберто бе сред основните действащи лица и се отличи с гол при победата на каталунците с 2:1 над Реал Мадрид в снощното “Ел Класико”. С тази победа каталунците до голяма степен си осигуриха титлата в шампионата, след като вече имат преднина от 12 точки при толкова оставащи мачове до края на първенството.

След срещата обаче един от ветераните в тима бе принуден да коментира една от най-нашумелите отново в последните седмици теми с евентуалното завръщане на Лионел Меси на “Камп Ноу” през лятото. Той заяви, че всички футболисти искат това да стане и нямат търпение за подобно развитие на ситуацията, а отношението на ПСЖ към Меси е нечестно.

“Дали сме готови да посрещнем завръщане на Меси? С отворени обятия. Кой не би очаквал той да се върне? Но в края на краищата не искам да говорим твърде много, тъй като това е нещо, което трябва да се реши от треньора и президента. Но ние го очакваме с отворени обятия. За мен е неразбираем начина по който се отнасят с него в ПСЖ. Той прави добър сезон, отбеляза много голове, направи много асистенции, но сега го обвиняват за отпадането от Шампионската лига? Това оставя горчив вкус в устата, че играч на такова ниво може да бъде третиран по този начин,” заяви Роберто след срещата.

Огромен проблем пред евентуално завръщане на Меси в Барселона остават финансовите проблеми на каталунците, които далеч не са решени. Самият шеф на Ла Лига наскоро заяви, че при сегашното положение от “Камп Ноу” изобщо не могат да си позволят привличането на нови играчи през следващото лято, тъй като са надвишили сериозно лимита за заплати, според финансовият феърплей и трябва да го намалят с около 200 милиона в следващите месеци.