Бъдещето на Усман Дембеле в Барселона е в опасност. С това заглавие излезе френския вестник „L'Équipe“. Търпението на каталунците към 21-годишния футболист се изчерпва, а причината за това е неговото поведение.

Ръководството на клуба не изключва вече като вариант възможността да продаде френския национал още през януари или следващия летен трансферен прозорец.

Спортният директор на Барселона Ерик Абидал на този етап остава един от малкото застъпници на Дембеле.

Според престижния френски всекидневник, поведението на Дембеле не само обезсилва някои от неговите съотборници, но дори ги ядосва.

В този смисъл се споменява, че Луис Суарес в началото е държал много на Дембеле и му е помагал, но дори и уругваецът е хвърлил кърпата през последните седмици.

Все пак в треньорския щаб са оптимисти, че Дембеле ще има страхотен сезон.

Във вторник на срещата, на която основна тема на разговор бе именно Усман Дембеле присъстваха неговите представители Муса Сисоко и Марко Лихтщайнер, както и президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, вицепрезидентът Жорди Местре, генералният мениджър Пеп Сегура и спортният директор Ерик Абидал.

Срещата е продължила около час и на нея са говорили за деликатната ситуация, в която се намира Дембеле.

В Барселона гледат на Дембеле като един от перспективните футболисти на отбора, който не е много съсредоточен. Проблемът е, че той се забърка вече в няколко неприятни ситуации и допусна редица грешки, които подкопаха неговия имидж и се изчерпва търпението на хората около него.

В клуба са удовлетворени от показаното от страна на Дембеле от началото на сезона, но искат от французина да продължава да се развива и да се съобразява с клубния правилник.

В Барселона са притеснени, че инвестицията им от 105 милиона евро, плюс 40 милиона евро бонуси може да потъне.

Ето защо шефовете на клуба взеха решение да действат незабавно и да предизвикат тази среща с представителите на френския футболист.

Ръководните фактори в Барселона са категорични, че ще очакват по-професионално отношение от Дембеле в следващите седмици.

Той ще трябва да се интегрира по-добре в отбора, защото в момента отношенията му се ограничават до комуникация предимно със Самюел Умтити и Клеман Ленгле.

Дембеле все още едва говори испански, което със сигурност е пречка за него.

Барселона със сигурност ще прибегне до продажбата на играча, ако той не промени своето отношение.

Барса и Дембеле си размениха искания в мащаб 3:1