“Мачът срещу Реал е решаващ”, заяви старши треньорът на Барселона Луис Енрике. Двата тима ще се изправят в решаващ сблъсък за лидерската позиция в Ла Лига в неделя (23 април).

“Близо сме до края на първенството и е ясно, че този кръг е от огромно значение. Ел Класико, което може да убие интригата в първенството, или да остави вратите широко отворени. За нас това е един финал, в който ни устройва единствено победата”, каза наставникът на каталунците на официалната пресконференция преди двубоя.

Скандален опит на Барса да отърве Неймар за Ел Класико

“Отборът ще остане верен на себе си, като една добра версия на Барса. Предпочитам да се изправям срещу съперници, които са в перфектна форма."

Енрике допълни, че тимът му вече се е възстановил след отпадането от Шампионската лига. Ювентус разби мечтите на каталунците за нова титла в най-престижния клубен турнир, след като острани Барселона на четвъртфиналите с общ резултат 3:0 в двата мача.

Когато Ел Класико наистина е на живот и смърт...

“Играчите са професионалисти от най-високо ниво. Готови са да се изправят хиляди пъти. Виждам, че вече са в добра форма.”

“Стадионът винаги е бил фактор, но това, че сме гости трябва да бъде стимул за нас. Имали сме много добри изпълнения на “Бернабеу” и не виждам причина това да не се случи отново”, завърши бившият наставник на Рома.

Барселона е на второто място в класирането със 72 точки и е само на три от първия Реал Мадрид (75). "Белите" обаче са с мач по-малко. Каталунският тим гостува на "Сантяго Бернабеу" утре от 21:45 часа в мач от 33-ия кръг на испанското първенство.