Националният селекционер на Испания Луис Енрике заяви, че използва принудителната пауза във футбола, за да напредва с изучаването на английски език. Според медиите това е знак, че един ден ще иска да води отбор от Висшата лига на Англия.

„В това време на изолация се старая да разделям нещата в ежедневието си на задължителни за изпълнение и на такива, които ми доставят удоволствие“, сподели той в интервю за „El Chiringuito“.

„В първите влизат това да помагам вкъщи с домакинската работа, да уча английски, да гледам мачове. Вторите включват гледането на сериали, четене на книги. Просто се опитвам да ми бъде интересно. Вече съм на години и не смятам, че някой футболист би искал да бъде под карантина с мен. Бих бил скучен за играчите“, каза още бившият наставник на Барселона.

От състезателите, които е имал възможност да тренира, Енрике отличи Лионел Меси като футболиста, който най-много го е впечатлил.

„Андрес Иниеста се доближава до Меси, макар двамата да са толкова различни“.

Той беше запитан кой от бившите си отбори пак би искал да води някой ден.

„Късметлия съм, че навсякъде съм оставял вратите отворени за мен. Винаги ще бъда благодарен на Барса, защото там имах страхотни моменти и като играч, и като наставник“, завърши 490-годишният специалист.