Нападателят на Барселона Луис Суарес се видя принуден да се брани след нападките по негов адрес след поредната издънка на „блаугранас” през сезон 2018/2019.

Уругваецът не беше част от отбора, който в неделя загуби с 1:2 финала за Купата на Краля от Валенсия. По този начин каталунците изпуснаха възможността да завършат кампанията с дубъл, а грешната стъпка бе поредна след звучното отпадане от Ливърпул в Шампионската лига с 3:4 общ резултат.

Именно в реванша на „Анфийлд”, загубен с 0:4, 32-годишният Суарес получи контузия, която наложи хирургическа интервенция и го остави извън сметките за срещите до края на сезона. „Това са дни на тъга и разочарование, че не бях в състояние да помогна на моите съотборници, но да, аз оставам горд от всички тях, защото вчера те опитаха всичко, за да донесат радост на нашите фенове”, написа Ел Пистолеро в социалните мрежи.

„Сега е времето да сменим чипа за следващия сезон и да направим всичко по силите си, за да изпълним поставените цели.”

„Не си падам много по изясняване на неща, които са вече изречени по мой адрес и са достигнали до определена аудитория, но този път чувствам, че е мой дълг да го сторя, понеже вярвам, че много неща се твърдят злонамерено и поставят под съмнение на моя професионализъм.”

И на Пике Ливърпул му се привижда навсякъде

„Тази година аз започнах сезона с дискомфорт в капачката на коляното, с което много хора са вече запознати. Благодарение на ОГРОМНОТО КОЛИЧЕСТВО РАБОТА, свършена от медицинския щаб на клуба, аз успях да издържа без никакъв проблем. На всички тях – благодаря ви горещо за труда и посвещаването.”

„Точно по тази причина искам да изясня, особено на онези, които очевидно целят да ме наранят, че контузията, която ме принуди да се оперирам, няма нищо общо с коленната капачка, а касае разкъсване на менискуса, което претърпях в мача срещу Ливърпул. Точно по тази причина бях принуден да легна на операционната маса и да пропусна вчерашния финал против волята си.”

„Показал съм още от деня на своето пристигане, че съм на 100 процента ангажиран към този клуб, давам всичко от себе си във всеки мач заради тази емблема. Защото винаги е било и си остава моя мечта да бъда тук! Благодаря на всички и напред, Барса!”, завърши Суарес.