Майката на Лионел Меси разкри, че е била изненадана, от факта, че синът ѝ е спечелил Златната топка за 2019 година. Нападателят на Барселона прегърна за шести път индивидуалния трофей, изпреварвайки Върджил ван Дайк.

Майката на Лионел Меси Селиа Кучитини даде интервю за „El Espectador”, в което говори за успехите на своето момче.

„Много съм щастлива. Не сме очаквали това. Ние смятахме, че петата Златна топка ще бъде последната. Честно казано, това беше прекрасна изненада. Той (Меси) не го очакваше също”, сподели майката на Меси.

„Не знам дали той не е разбрал минути преди това, но ние не знаехме нищо”, каза още Селия.

Обичащата майка трудно говори за критиките, които понася нападателя на каталунците: „Много боли, защото може да бъде критикуван без подигравки. Има хора, които могат да обиждат. Като майка, това ме наранява. Не е необходимо да бъде харесван от целия свят.”

„Цялото ни семейство знае, че той има дълг към Аржентина, но никой не иска да спечели световната титла или Копа Америка повече от него. Хората може да си мислят, че той играе лошо. Ние правим същото, казваме му. Нямате идея дори”, коментира още майката на Меси.

Запитана за евентуалното пенсиониране на футболиста, Селия отговори: „Това винаги е нещо много емоционално. Кариерата му не спира да ни изненадва всеки ден. Той се откроява с това, че е много добър човек и страхотен баща.”