Хавиер Масчерано не успя да сдържи емоциите си по време на прощалната пресконференция, на която се сбогува с Барселона.

На церемонията присъстваха играчите от първия отбор и президентът Хосеп Мария Бартомеу. Утре футболистът ще се сбогува и със запалянковците по време на мача на "Камп Ноу" с Еспаньол за Купата на Краля.

Аржентинският футболист изслуша съотборниците си в Барселона и президента Хосеп Мария Бартомеу, след което каза: „тези думи ще взема със себе си, бях изключително щастлив тук. Преди седем години и половина дойдох в Барселона, за да изпълня една мечта и е време мечтата да свърши. Тя продължи да съществува по-дълго, отколкото си мислех. Време е да се сбогуваме. Тръгвам си с тази любов и това е най-доброто нещо, което можеше да се случи“, коментира Масчерано.

Аржентинецът бе много развълнуван и пропомни, че ключът към всички тези години и успехи е съвместното съществуване на футболистите в съблекалнята на Барселона.

„Съблекалнята е тайната на всички тези години. Когато пристигнах си мислех, че ще ми бъде изключително трудно, защото ще бъда сред най-големите футболисти в света. Случи се точно обратното. Срещата ми с Пуйол, Шави, Виктор Валдес беше невероятна. Срещнах невероятно сплотен колектив. Това е тайната на Барселона през всичките тези години. Това се предава от поколение на поколение в Барселона, но духът се запазва същият. Това е най-голямата тайна на Барселона. Ние се наслаждаваме на всеки ден, организираме си партита, правим си пътвания. Тези седем години минаха много бързо“, добави Ел Хефесито.

„Шави и Пуйол изиграха много важно значение в моята кариера. Те ме накараха да ценя всичко, което има Барселона, да ценя Ла Масия. Те ме научиха да се адаптирам към различните обстоятелства, но е по-лесно, когато си посрещнат по такъв начин от този колектив“, продължи той.

„Футболистите, с които играх маркираха една епоха. По това време Барселона играеше най-добрият футбол в света. За мен бе привилегия да играя в Барселона“, каза още Хавиер Масчерано.

Официално: Барселона и Хебей обявиха трансфера на Масчерано