Хавиер Масчерано ще напусне Барселона само при положение, че се окаже ненужен и получи ясни индикации от спортно-техническия щаб, че на него няма да се разчита.

Ел Хефесито вече обяви, че възнамерява да сложи края на своята кариера в националния отбор на Аржентина след Мондиал 2018, ако попадне в състава на селекционера Хорхе Сампаоли за турнира.

Аржентинецът при всички положения иска да остане близо до футбола и да започне своето треньорско обучение.

Договорът на Хавиер Масчерано с Барселона е до лятото на 2019 година, но той не възнамерява да го изпълни, ако не се чувства пълноценен за отбора. Аржентинецът не е заинтересован от идеята да остане в отбора, но да има периферна роля.

От началото на сезона Масчерано е записал само 450 минути игрово време в първите 11 мача, което е вторият му най-слаб показател, откакто подписа с Барселона през 2010 година.

През миналата година за същия период мачове бе изиграл 550 минути, а през сезон 2015/16 имаше записани 925 минути игрово време.

„Все още имам договор с клуба и е ясно, че може би след края на сезона ще видим какво ще стане, но все още не съм говорил с никого. От Барселона всички индикации до този момент са, че са доволни от мен. Ще има време и ще помисля“, коментира Масчерано.

Барса може да загуби аржентинска звезда

„Напълно нормално е да играя по-малко, тъй като съм в напреднала възраст. Освен това в отбора има много сериозна конкуренция. Барселона разполага с двама от най-добрите защитници в Европа в момента. Опитвам се да се боря за моето място в отбора“, добави аржентинецът.