Реал Сосиедад е традиционно един от стабилно представящите се отбори в испанската Примера дивисион. Баските от Сан Себастиан започнаха силно сезон 2019/20 и са на пето място след осем кръга. В състава на тима личат имената на обещаващи младоци като Мартин Йодегаард (под наем от Реал Мадрид) и Микер Оярсабал, както и на играчи с повече опит - Асиер Иляраменди, Аднан Янузай, Начо Монреал.

Тази сплав от млади и опитни играчи е водена от 48-годинният Иманол Алгуасил. Наставникът е бивш играч на Сосиедад и треньорската му кариера се развива плавно през всички гарнитури на клуба. Точно затова той е наясно с философията на клуба, която не включва наличието на големи звезди. Това е и причината Алгуасил да не иска в състава си големия Лео Меси.

„Меси? Той не би се адаптирал към нашите ценности в Реал Сосиедад. Той, очевидно, е невероятен играч, но великите футболисти като него нямат ценности като смирение и нормалност, които ни характеризират като клуб. Да тренирам Меси би ми донесло множество главоболия дори да печелехме повече мачове", заяви Алгуасил. /БГНЕС