Преди няколко дни звездата на Барселона и световния футбол Лионел Меси, заяви, че е имал момент, в който е могъл да напусне каталунския гранд. Също така президентът на клуба Жозе-Мария Бартомеу сподели, че в контракта на Меси има клауза, която му позволява да напусне „каталунците“ преди последния сезон от договора му, но е сигурен, че лоялността на аржентинеца няма да му изневери.

„Меси има контракт, който подписа преди две години за още четири. Преди последния сезон 2020-21 той може да напусне Барселона, да се откаже от футбола или да играе където си поиска“, сподели Бартомеу през септември.

По всичко изглежда обаче, че роденият в Розарио футболист ще остане на „Камп Ноу“ и ще подпише нов договор с испанския шампион. В интервю пред каталунското радио „RAC-1“, 32-годишният Меси сподели, че е готов да поднови контрактът си с Барселона:

„Ако ме искат ще съм поласкан. Идеята ми е да остана тук завинаги. Винаги е било така и остава същото. Нищо не се е променило“, заяви аржентинецът.

Той сподели още, че не знае кога ще започнат преговорите по новия му договор, но потвърди, че няма да има проблем по време на разговорите между неговият баща Хорхе Меси и ръководството на каталунския клуб.