Голямата звезда на Барселона Лионел Меси довери пред медиите в Испания, че има компонент в играта му, който трябва да бъде подобрен. Отговорът дойде, след като бе запитан защо липсва от номинациите за най-добър футболист на ФИФА.

За пореден път Меси бе съставна част за успеха на Барселона над Реал Сосиедад, като каталунците падаха с 0:1, но успяха да направят пълен обрат на недружелюбния „Аноета”, стигайки до 2:1.

След мача аржентинеца дискутира своята игра, като довери, че изпълнението на дузпи му е ахилесова пета и се нуждае от подобрение.

„Иска ми се да бъда по-ефективен от дузпата, но е трудно да работиш върху това. Не е същото да го правиш на тренировка или в официален мач. Идея в главата със сигурност имаш, но е доста по-трудно от това, което изглежда”, сподели Меси пред медиите.

„Вратарите пък правят много, за да ни спрат, а ако познаят ъгъла, то те обират лаврите. Въпреки това няма да се спра да работя върху това и да искам да се подобря”, продължи Лионел Меси.

Меси завърши на първо място при голмайсторите, като бе лидер и при асистенциите, хеттриците, ключовите пасове и дриблите през миналата кампания за „блаугранас”.

„Смятам, че през миналата година израснах много и съм горд от това, което показвам. Работя много и напредвам дори с по-слабия ми десен крак. Винаги се опитвам да се подобрявам и ще продължа да го правя”, завърши Меси.